Mordet vid punkartunneln

image

Här kommer ett annorlunda inlägg än tidigare. Då denna händelsen bara en dag flög mig förbi och träffade mig hårt, efter en stund på kommunens stadsarkiv fick jag svar på det som för mig innan bara vart påståenden. Det här måste vara en av de mest tragiska händelser som inträffat i den här kategorin. Här efter kommer text från mig och utdrag ur (västgöta demokraten och borås tidning)

Lördagen den 17 februari 1973

HON SKREK FÖRGÄVES PÅ HJÄLP….

image

En 16-årig Boråsflicka rånmördas igår eftermiddag när hon var på väg till en väninna i stadsdelen Hedvigsborg.

Det var en förbipasserande man i den s k Hedvigsborgsbacken som (nu även kallad mördarbacken) upptäckte flickan ligga svårt blödande och ropade på hjälp. Mannens dotter tillkallade ambulans och flickan fördes i medvetslöst tillstånd till borås lasarett. Hennes liv kunde inte räddas.
Polisen satte igår in all tillgänglig personal i sökandet efter förövarna.

image

Dådet utfördes av besinningslösa gärningsmän som tilldelade flickan nio knivhugg i bålen. Polisen kunde trots det täta snöfallet säkra vissa spår i den omkringliggande terrängen.
På sträckan från mordplatsen till ………vägen hittade polisen flickans handväska öppnad och till hälften nerstucken i snön, ett stycke längre bort påträffades hennes portmonnä- utan pengar. Polisen hade ännu inte funnit den kniv med vilken flickan mördades. vittnen till dådet fanns inte heller.

image

Där väskan låg fann boråspolisen också blodspår som tyder på att en av männen har skurit sig vid dådet. Något mordvapen har ännu inte hittats men enligt kriminaltekniker rör det sig om en mycket kraftig kniv – bladet kan vara ca 2 cm brett och huggen har trängt djupt. Enligt polisen rör det sig om två gärningsmän efter säkrade spår.

Tidigt på lördagsmorgonen  alltså mindre än ett dygn efter dådet erkänner två 13-åriga pojkar att dom överfallit och huggit ner den försvarslöse flickan och tagit hennes väska. Pojkarna berättar under polisförhören att det blivit inspirerade av dådet efter att ha läst en bok ”Besegrad genom kärlek” som handlar om hur en 14-årig pojke hugger ner en annan människa.

Under fredagseftermiddagen hade pojkarna bestämt sig för att bygga snöhyddor i terrängen kring mordplatsen och hade då var sin morakniv med sig. Det framkom också att pojkarna va berusade av mellanöl. Efter en stund tröttnade pojkarna och fick istället idén att överfalla en förbipasserande. Det va så Ulrica mötte sina mördare..

image

Biträdande socialchefen i Borås stig ……… säger att det är mycket svårt att veta vad som kommer att hända med pojkarna. Sverige har aldrig tidigare upplevt så unga rånmördare — det här är inte fråga om något normalt fall– Det ända vi kan säga är att pojkarna är omhändertagna av barnavårdsmyndigheterna i avaktan på den socialmedicinska utredningen blir klar. Tills vidare har de placerats i den vårdform som vi har bedömt vara den mest angelägna.

Handelsanställda i borås förnyar i samband med händelsen sit krav: Bort med mellanölet från livsmedelsbutikerna!!!  
”Det kan inte vara rimligt att begära att en kassörska ska kunna avgöra hur gammal en kund är.”

!!Ett inlägg som kan vara kännsligt för anhöriga.  Är du anhörig eller va nära vän med ulrica och vill att inlägget tas bort kontakta mig så ordnar jag det!!

image

         Till minne av Ulrica Karlsson
—————————————————————-
Trubaduren Dan Berglund skrev även en låt om händelsen, där man får en bild av gärningsmännens vardag och händelser.
En mycket stark och rörande låt som skär i en. http://m.youtube.com/watch?v=k42wkLp9ciE

Annonser
av jag.minskar.min.ångest.med.spännande.platser

2 comments on “Mordet vid punkartunneln

  1. Bor på Hedvigsborg så jag går förbi här ofta, och varenda gång så tänker jag på denna stackars flicka vars liv fick ett sådant abrupt och tragiskt slut! Jag undrar ocks¨hur det gick för gärningsmännen, vad fick de för straff och hur lever de idag?

    • Hej. Ja är man medveten om vad som hänt där så är det nog lätt att det ploppar upp i huvudet när man går den vägen. Är ju som jaag förstår det en väldigt gång trafikerad väg nuförtiden och tur är väl det att dom hundra andra som under dagarna går förbi där. Vad som hände med pojkarna är fortfarande oklart. Har hört endel saker som att den ena pojkens familj flyttade snabbt efter händelsen till hemlandet Finland. Ryktet säger också att en av dom begick självmord. Inget av dom här påståenden är från säkra källor och inget jag kan stå för, men att pojkarna inte haft det lätt åren efter är ju inget man inte vågar vara osagt. Tack för ditt svar nathalie ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s