Gånghester stationshus

image

image

Gånghester stationshus har som hållplats och lastkaj funnits sedan 1902 och lades ned i mtten av 1980 talet.
Eftersom jag åker förbi här nästan dagligen så har man börjat tänka på va som skall hände med byggnaderna.
Tog en dag en sväng ner till stations byggnaderna för att ta lite bilder.

image

Har hela tiden tänkt på vem som äger stället och varför görs inget, det bara står där och ledsnar .

image

Även om bygnaderna ser ganska fina ut så döljer det sig nog en rad brister på husen.

image

En dag mailade jag kommunen och ville ställa lite frågor.

image

Efter att ha blivit hänvisad vidare två gånger fick jag ett nummer jag skulle ringa.

image

Ringde upp och fick svar av en vänlig man som lyssnade och svarade på de frågor jag hade. Den första frågan jag ställde va: vem äger stationshusen ? Han svarar då att kommunen köpt stället av det statliga trafikverket och att köpet nyligen gått igenom.

image

jag frågade också va det va tänkt att använda stället till och vad för framtida planer dom hade för platsen. Fick som svar att dom suttit i möte och diskuterat men va som diskuteras kunde han inte gå in på, han va snabb med att säga att det är en komplex fråga.

image

Men sedan kom frågan jag hade som nr 1 : eftersom fler och fler gamla stationer avecklats och försvunnit, har ni pratat eller nämt en eventuell rivning av byggnaderna? Han va tyst ett tag och sen kom ett svar: jag kan inte gå in på va vi diskuterat men att byggnaderna skall stå kvar är jag nästan säker på svarade han.

image

Samtalet avslutas med att han säger : vill du ha mer information om vad som händer är du välkommen att ringa tillbaka , men du behöver inte ringa på minst ett halvår för det här kommer att ta tid!

image

Samtidigt som jag gick runt och tog lite bilder mötte jag en äldre herre som satt på sin rullator och tittade ut över byggnaderna. Jag va tvungen att närma mig för att se om jag kunde få liten berättelse av honom om stället.

image

Det jag fick ur han va bara att han också vart här för någon dag sedan för att ta dom sista fotona och sa då även att det är så sorgligt att se det stå såhär. Jag frågade honom om va han tyckte man kunde göra med stället? Han sa då att han gärna skulle vilja se att man gjorde en liten park med boule banor där man kan komma med fika och spela .

image

Det va också något jag nämde när jag pratade med gubben på lokalförsörjningskontoret, att ordna något för dom äldre för möjligheten finns då ytan längst spåren är stor. Han tog till sig mitt förslag sa han .

Annonser
av jag.minskar.min.ångest.med.spännande.platser

4 comments on “Gånghester stationshus

    • Okej. A då tog det ett tag tills dom fick tummen ur som dom iofs sa när jag pratade med kommunen att jag inte behövde ringa på ett tag för det kommer ta tid sa dom. Har ju sorgligt nog lagt lite av intresset för detta på is och även hela grejjen igentligen pga brist på tid. Men har några inlägg halvfärdiga så dyker kanske upp nått om ett tag, annars så vet jag inte hur aktiv jag kommer att vara. Men du får gärna uppdatera mig gällande stationen om dom nu kommer fram till vad som ska hända där. Tack så mycket för uppdateringen mvh b.l

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s