disponentvillan i strömsfors

image

Villa Strömsfors byggdes 1907 och med en boyta på 850 kvm , 23 rum , 10 sovrum och 5 badrum huset nu är i stort renoveringsbehov. Villan byggdes i Jugendstil som disponentvilla tillhörande Strömsfors bruk.

image

image

Villan är i behov av omfattande reparation och renovering både interiört och exteriört liksom kringliggande mark som tidigare varit traktens stolthet med en tilltalande parkträdgårdsanläggning med springbrunn.

image

image

image

image

image

För ett tag sedan låg villan ute för försäljning och intresset för denna byggnad va ganska stort, tillslut efter en massa budgivningar vann ett byggföretag budgivningen och köpesumman landade på 8.000 000 kr.

image

image

image

image

image

Nu står det tomt i väntan på renovering.

image

image

Annonser
av jag.minskar.min.ångest.med.spännande.platser

9 comments on “disponentvillan i strömsfors

 1. Efter att varit på första visningen följde det flera besök och låg som ledande budgivare i snudd på 4 veckor… Sen dök det upp två rike män och det gick mej förbi för dryga 8 000 000:- 😦
  Blä vad ledsen jag blev……

  • Okej a förstår att det vart surt . Hade jag haft dom pengarna så hade jag funderat på det. För utgångspriset vart inte så värts farligt va runt 5 mille om jag inte e helt ute å cyklar. Men utvändigt såg det väldigt fint ut på alla gavlar utom 2 tror jag. Men fy vilken mäktig byggnad

 2. Ja den västra gaveln och ena hörnet på norrsidan är rätt illa ställt med…. Det finns mycket att önska på insidan oxå, taket och tornet är en historia för sig självt…. Plåten på tornkupan är i rätt dåligt skick och taket på “stora” huset läckte det in ganska stora mängder vatten ;(

  • Okej så det finns att göra på villan med andra ord. Men vilket ställe alltså.

 3. Hej. Jag gör en artikel i en tidning som heter Affärsstad Ulricehamn och hittade dina bilder på Villa Strömsfors. Utan tvekan de finaste som finns att hitta. Finns det chans att få använda EN av dem om jag namnger dig som fotograf?

 4. Hejsan tänkte höra om du vet om det har kommit igång någon renovering ännu? 😊 För fint hus att bara stå så skulle vara roligt om de renoverades 😊

  • Ja renoveringen är igång helt och fullt, tror dom har nån instagram sida som du kan följa deras steg i renoveringen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s