Bergrummet ”Edvin”

Bergrummet som gick under kodnamn ”Edvin” . Berget finns mitt i Borås och bergsutrymmet skall vara runt 4000 kvadratmeter och innehålla minst 280 rum. Utrymmet var stort nog att köra in och ut stora lastbilar mm. Anläggningen byggdes 1952 och var försatt med egen försörjning av el och vatten. Berget hade också en radiostation för sveriges radio som skulle stå beredd om krig skulle brutit ut. 2004 plomberades anläggningen fullständigt och stora resurser sattes in för att för gott gömma berget bland betong, sten och grus. Än idag finns spår uppe på berget av vad som en gång va fullt verksam. Det finns många som inte gett upp hoppet om att kunna ta sig in i berget och mycket artiklar har skrivits om folk som försökt ta sig in och lämmnat spår efter sig. Här kommer en länk från 2012 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5108011

image

Huvudingången i berget

image

image

image

Någon vill ha bort denna stenen för under där döljer sig något.

image

image

image

image

Sandsilo eller nått liknande.

Annonser
av jag.minskar.min.ångest.med.spännande.platser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s