Strid i bebyggelse

Bockaby borås – strid i bebyggelse
Används nu flitigt av paintball och airsoft intresserade. Antagligen i väntan på rivning

Strid i bebyggelse, SIB, är ett begrepp inom modern krigföring som syftar på den typ av strid som äger rum i bebyggda miljöer, till exempel i städer. Denna typ av krigföring är en relativ modern företeelse som anses ha växt fram under 1900-talet. Krigföring i eller i anslutning till bebyggda områden anses historiskt sett vara belägringskrig.

Strid i bebyggelse är mycket annorlunda jämfört med krigföring på strategisk och taktisk nivå. Stadsmiljön och eventuell förekomst av civilbefolkning gör krigföringen mycket svår. Det kan vara problematiskt att skilja just civilbefolkning från milis och beväpnade banditgäng, särskilt i det fall som personer med vapen försöker skydda sina bostäder och tillhörigheter.

Stadsmiljön försvårar även krigföringen på andra sätt: bränder och brandgaser försvårar sikten, raserade byggnader förhindrar eller omöjliggör framträngande och olika föremål eller till och med lik kan vara försåtminerade. Miljön är ypperlig för krypskyttar och liknande typer av kombattanter. Kraven på materiel, manskap och ledning blir därför mycket stora och det är en såväl fysiskt som psykiskt mycket krävande miljö.

image
image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

image

image
image

Kulor till en förbannelse.

image

image

image

image

image

Annonser
av jag.minskar.min.ångest.med.spännande.platser

2 comments on “Strid i bebyggelse

  1. Hej! Jag skriver ett skolarbete och skulle gärna vilja använda en av dina bilder (strid i bebyggelse). Är det du som har tagit bilden och är det ok om jag använder den? Mvh Lina

    • Hej Lina. Ja det är jag som tagit bilderna och det är helt ok att låna en bild 😊👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s