Yxmördarhuset I Bosnäs

image

Huset har ett läge som är helt magiskt vackert med sin utsikt över bosjön . Men huset har och kommer alltid ha en mörk historia och huset kom att få namnet yxmördarhuset!

Gunborgs Andersson slogs brutalt till döds med hammare.
Fallet har aldrig klarats upp.
– Mördaren har försvunnit, säger Kjell Evertsson, kommissarie på Boråspolisen.

Mordet på 73-åriga Gunborg Andersson utanför Borås är ett av de 67 olösta mordfall som finns hos Göteborgspolisens cold case-grupp. Den första oktober 1983 fann en granne Gunborgs döda kropp på golvet i hennes hus i Funningen sydväst om Borås. Gunborg hade slagits till marken med ett trubbigt föremål. – Hon hittades ihjälslagen och dog av flera hammarslag i huvudet, säger Kjell Evertsson.

Svartsjuk
Tidigt misstänkte polisen en person för brottet. Samma kväll hade hennes make tagit bilen och försvunnit. Polisen vet att paret hade bråkat dagarna före Gunborgs död och att han varit svartsjuk. – Sen den kvällen är han fortfarande borta, men ingen har sett honom göra det. Vi kan inte utesluta att det kan vara någon annan, säger Göran Arvidsson på länskriminalen i Borås. Eftersom mördaren aldrig hittats hamnade fallet hos cold case-gruppen i Göteborg. Deras teori är att maken tog bilen och körde över kajkanten i Göteborgs hamn. Men ingen vet exakt. – Vi vet att han pratade mycket om Gunborgs död med sina arbetskamrater. Vi tror att han försvann strax efter. Han arbetade själv i hamnen, säger Kjell Evertsson. Ingen har draggat efter bilen eftersom det är mycket djupt på vissa ställen i hamnen. – Han finns där nere i djupet någonstans. Vi tror även att han tog med sig hunden, säger Kjell Evertsson. Paul Haeberlein

Fakta Gunborg Andersson, 73 år, hittades ihjälslagen i sin villa den första oktober 1983, klockan 18.30. Polisen hittade en hammare bredvid Gunborg och misstänker att maken slog ihjäl henne på grund av svartsjuka. Men eftersom mördaren aldrig har hittats och mordet aldrig har klarats upp har Gunborgs död blivit ett mysterium. Länk till expressen http://www.expressen.se/nyheter/gunborgs-dod-ar-ett-mysterium/

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Annonser
av jag.minskar.min.ångest.med.spännande.platser

6 comments on “Yxmördarhuset I Bosnäs

    • Det va någon som satte eld på huset 19 maj så det finns inte mycket kvar där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s